Proteina de cânepă: Proteina vegană de neegalat

10. 06. 2024
Share

Dacă te uiți prin magazine în căutarea proteinelor sănătoase, vei fi surprins să afli că proteina vegană de neegalat, proteina de cânepă, este cea mai bună alegere.

Cânepa este o fibră vegetală foarte puternică și o sursă de proteine. Este un potențial supliment alimentar uimitor, dar nu i se acordă prea multă atenție datorită mai multor neînțelegeri.

Marijuana și cânepa provin din planta de canabis. Totuși, diferența importantă dintre acestea este conținutul foarte mic de THC sau tetrahidrocanabinol din cânepă. THC este substanța chimică responsabilă pentru efectele psihedelice ale marijuanei. Asta înseamnă că poți consuma cânepă fără a te îngrijora în privința efectelor adverse.

Cânepa mai oferă și o listă lungă de beneficii, mai ales atunci când este folosită ca pudră de proteine.

Cânepa este o fibră vegetală foarte puternică și o sursă de proteine.

Ce este proteina de cânepă?

Proteina de cânepă este o pudră proteică vegetală vegană obținută din planta de cânepă. Una dintre beneficiile remarcabile ale proteinei de cânepă este faptul că nu e greu de procesat, spre deosebire de alte proteine. 

Alte tipuri de proteine, cum ar fi soia, necesită un proces de extragere și mai multe procese pentru a crea o pudră proteică utilizabilă. În cazul proteinei de cânepă, trebuie doar să se macine semințele de cânepă până devin o pudră fină. 

Pe lângă acestea, cânepa este o plantă cu cerințe reduse, dar foarte durabilă, ceea ce înseamnă că utilizarea semințelor sale pentru a obține pudră proteică ajută și planta. 

Beneficiile pentru sănătate aduse de proteina de cânepă

Cânepa este una din puținele surse de proteine întregi. Mai exact, cânepa conține nouă aminoacizi esențiali diferiți de care avem nevoie în dieta noastră.

O singură porție de proteină de cânepă este și bogată în fibre. Aproximativ patru linguri de proteină conține 11 grame de fibre, ceea ce reprezintă o treime din cantitatea recomandată zilnic pentru adulți. Este și singurul tip de pudră proteica ce conține o cantitate considerabilă de fibre.

Fibra de cânepă este bogată și în acizi grași nesaturați omega 6 și omega 3 care ajută sănătatea nu numai a inimii, ci și a sistemului digestiv și sistemului imunitar. Aceste grăsimi nu sunt produse în mod natural de corpul uman, deci este important să le avem în alimentație. De asemenea, conține și un număr mare de nutrienți printre care mangan, magneziu și fier pe care nu le găsești întotdeauna în pudra proteică. 

De asemenea, este o alegere ideală dacă ești vegetarian sau vegan, deoarece această sursă de proteine este complet pe bază de plante. Este deosebit de important deoarece majoritatea vegetarienilor și veganilor nu primesc întotdeauna cantitatea esențială de proteine, deoarece dieta lor lipsește proteinele animale. 

Dar înainte de a te decide să folosești proteina de cânepă, proteina vegană de neegalat, în dieta ta, este important de reținut că nicio pudră proteică nu ar trebui să servească drept singura sursă de proteine. 

Este esențial să obținem cât mai multe varietăți de surse de proteine în dieta noastră. Cu toate acestea, dacă vrem doar să dam un pic de impuls aportului nostru de proteine, proteina din cânepă poate fi un plus uimitor la dieta obișnuită. De asemenea, nu uita să te consulți mai întâi cu medicul care te poate ajuta să faci modificări dietei în funcție de situația ta. 

Din aceeasi categorie: