Agenții de mediu și caroseria mașinii

12. 08. 2022
Share

Protejarea mașinii în fața agenților de mediu este o prioritate dacă aceasta a fost deja afectată de grindină, gheață sau zăpadă. Vehiculul vostru este prea important pentru a-l lăsa expus în fața acestor pericole. Este cu atât mai important dacă nu aveți un garaj, terasă sau o zonă acoperită unde să parcați mașina.

Soluția este o prelată concepută pentru a proteja mașina de intemperii. Cele mai bune prelate sunt rezistente la grindină, zăpadă și gheață, acestea protejând complet mașina chiar și în fața celor mai puternice furtuni, caroseria fiind intactă după trecerea lor. Pentru a găsi o prelată bună, evident va trebui să vă documentați puțin. Deoarece sunt numeroase tipuri din care să alegeți, poate fi dificil să găsiți una potrivită, dar noi suntem aici pentru a vă ajuta.

Ce este o prelată pentru grindină?

Prelata pentru grindină, numită și protecție antigrindină pentru mașini, este un sistem conceput pentru a reduce daunele provocate de grindină. Prelata poate fi pusă peste parbriz, capotă și restul caroseriei. Odată amplasată, aceasta vă va proteja mașina de grindina care ar îndoii caroseria și provoca alte daune acesteia.

Tipuri de prelate

Aici sunt patru tipuri de prelate pentru grindină:

1. Cort umbrelă

Acest tip de prelată este de obicei făcută din fibră de sticlă. Unele corturi pot rezista și la vânturi cu viteze de peste 50 km/h. Ele sunt ușor de montat și demontat, iar cele mai avansate au și sisteme antifurt. 

Top 5 cele mai bune umbrele auto sau corturi auto din 2021 recenzii

Acest tip de prelată este foarte des cumpărată deoarece este portabilă și poate fi montată aproape oriunde ați parca vehiculul. Cu toate acestea, prelata aceasta nu va acoperi întreaga mașină. Deci, dacă optați pentru acest tip de protecție antigrindină, ar fi indicat să mai luați un alt tip de protecție antigrindină în plus.

2. Prelată la comandă

Puteți achiziționa o prelată auto personalizată care se adaptează formei vehiculului dumneavoastră. Husa folosește benzi de cauciuc pentru a rămâne pe loc în timpul unei furtuni cu grindină. Acest tip de prelată poate fi împachetată și transportată oriunde ați merge. 

Prelata pentru grindină
Prelata pentru grindină se adaptează la forma mașinii tale

Majoritatea prelatelor la comandă sunt folosesc mai multe straturi de material rezistent și durabil. Cu toate acestea, nu toate husele de mașină montate sunt concepute pentru a preveni deteriorarea cauzată de grindină. De fapt, multe huse oferă doar protecție împotriva razelor UV și murdăriei. 

3. Acoperiș portabil

Un acoperiș portabil rezistent la intemperii oferă o durabilitate incredibilă în comparație cu alte opțiuni de protecție pentru grindină. Acoperișul vă poate proteja mașina în timpul furtunilor cu grindină ușoară până la medie. De asemenea, deoarece un acoperiș tipic cântărește în jur de 40 kg, este puțin probabil să fie smuls în timpul unei furtuni. Acoperișurile portabile oferă o protecție excepțională împotriva grindinei, dar sunt mult mai scumpe decât alte dispozitive de protecție împotriva grindinei. Acestea soluțiile ideale pentru cei care dețin o locuință fără loc de parcare și doresc să-și protejeze mașina de grindină și alte condiții meteorologice nefavorabile. 

4. Prelată gonflabilă

Cu o prelată gonflabilă pentru grindină, mașina este protejată ca și cum ar fi învelită într-o bulă. Prelata folosește ventilatoare pentru a menține aerul în mișcare și produce o bulă care înconjoară mașina. Atâta timp cât ventilatoarele prelatei funcționează, mașina dumneavoastră va fi protejată de daunele cauzate de grindină. Prelatele gonflabile pentru mașini  tind să reziste bine în furtunile cu grindină ușoară până la abundentă. Unele dintre aceste huse sunt vândute cu garanții pentru piese și manoperă. Unele pot funcționa chiar ca o husă standard pentru mașină atunci când nu sunt umflate. 

Husa gonflabilă vă protejează mașina de grindină

Indiferent de tipul pe care îl alegeți, o prelată antigrindină bună va putea proteja geamurile și caroseria mașinii voastră pentru o perioadă lungă de timp, fără să vă faceți griji că mașina s-ar afla în locuri nesigure. Evident că va trebui să luați în considerare tipul de prelată nu doar în funcție de cost și tip, ci și de tipul de mașină pe care o conduceți: e o diferență mare între prelata pe care ați alege-o pentru o mașina mică și o prelată pentru un camion, desigur!

Din aceeasi categorie: