Piscinele și beneficiile lor pentru sănătate

15. 02. 2024
Share

Piscinele oferă o mulțime de beneficii pentru toată lumea, indiferent de nivelul de fitness. Înotul este una dintre acele activități fizice care pot oferi mușchilor corpului tău o schimbare de look atât de necesară. De asemenea, vă poate ajuta să vă recăpătați vigoarea tinerească, să vă susțineți cerințele cardio și, cel mai important, să vă calmeze mai repede decât să petreceți timpul într-o evadare retrasă în Bahamas.  

Cu toate acestea, dacă aceste avantaje nu sunt încă suficiente pentru a te convinge să mergi la o baie, iată câteva dintre beneficiile pe care le poți obține din înot și care te vor face să vrei să fii într-o piscină cât mai curând posibil.

Un mod bun de a arde caloriile

Știați că înotul este una dintre cele mai bune modalități de a arde caloriile? Chiar și înotând puțin vă poate ajuta să ardeți mai mult de 200 de calorii în doar 30 de minute, ceea ce este mai mult decât dublu față de ceea ce puteți arde la mers pe jos. O înotare mai rapidă va elimina, de asemenea, acele calorii nedorite mai repede decât mersul pe bicicleta sau alergatul singur.  

Mișcare fără transpirație 

Eziți să faci exerciții fizice din cauza transpirației? Ei bine, nu vă mai faceți griji pentru că piscinele vă pot scăpa de aceste temeri în cel mai scurt timp. Înotul nu te va face niciodată să transpiri, chiar dacă tragi din greu, deoarece apa din jurul tău te menține în mod constant răcoros și confortabil. 

Relaxare și elibrare de stres

Te simți stresat din cauza muncii? Copiii vă fac necazuri? Este viața prea complicată? Întotdeauna va exista un moment în care vrei doar să țipi de frustrare din cauza lucrurilor care ți se întâmplă.  

E bine că înotul poate ajuta la scăderea nivelului de stres, la îmbunătățirea tiparelor de somn, la scăderea nivelului de anxietate și la menținerea depresiei la distanță. Nu trebuie decât să înotați relax pentru a vă bucura de beneficiile înotului pentru mintea dvs. Nu trebuie să loviți cu putere pe trotuar doar pentru a vă simți mai bine.  

Exercițiu pentru tot corpul

Când înoți, toți mușchii corpului tău sunt puși la lucru, indiferent de stilul tău de înot. Dar, în afară de antrenamentul întregului corp, exercițiile în apă împinge corpul să muncească mult mai mult. Înseamnă că a petrece 30 de minute în piscine echivalează deja cu 45 de minute pe uscat făcând aceeași activitate.  

Perfect pentru bunăstarea corporală

Doar înotul timp de o jumătate de oră de trei ori pe săptămână, combinat cu o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos, vă poate ajuta să vă mențineți în formă și să mențineți o stare de spirit mai pozitivă. Lucrurile vor fi mai distractive dacă petreceți timp la piscine cu familia și prietenii.  

Mai multă energie 

Lipsa de energie este adesea rezultatul îmbătrânirii și al lipsei de activitate. Înotul timp de 30 de minute de trei ori pe săptămână poate face minuni pentru a vă crește nivelul de energie printr-o rată metabolică crescută.  

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele beneficii ale înotului pe care le puteți obține. Pentru a face lucrurile și mai bune, piscinele de la Thermana Laško vă vor permite să vă bucurați de mai multe beneficii pentru corpul și mintea dvs. decât vă puteți imagina vreodată.  

Din aceeasi categorie:

    Niciunul găsit