Casca pentru scuter este la fel ca o cască de bicicletă?

17. 11. 2023
Share

Se face multă confuzie între o cască de bicicletă și o cască de scuter, mai ales în rândul celor care cumpără o cască pentru prima dată. Pentru a pune capăt nedumeririlor, este important să cunoști diferențele dintre aceste două tipuri de căști având în vedere mai mulți factori cheie.

Grad de protecție

Niciodată nu poți fi prea sigur în ceea ce privește echipamentul de protecție. Acesta este motivul pentru care mulți oameni sunt șocați să afle că există diferențe semnificative între căștile pentru biciclete și căștile pentru scutere.  

Mulți utilizatori par să presupună că, deoarece bicicletele și scuterele sunt ambele conduse în aer liber, oricare dintre aceste căști ar oferi același nivel de protecție.  

Dar nu este cazul.

Cască de scuter
Cască de scuter vă pot oferi protecția completă necesară atunci când sunteți în călătorie

Ca să știți, mulți cicliști din întreaga lume suferă consecințe grave și chiar deces ca urmare a rănilor la cap. Acesta este motivul pentru care purtarea unei căști pentru bicicletă este esențială pentru a reduce semnificativ riscul de a suferi răni la cap în timpul mersului cu bicicleta.  

În mod similar, pentru cei care conduc cu scuter, căștile pentru scuter vă pot oferi protecția completă de care aveți nevoie în timp ce sunteți în călătorii.  

Preț

Căștile pentru biciclete și căștile pentru scuter au adesea aceeași gamă de preț. Dar o cască de scuter este puțin mai scumpă, deoarece este adesea proiectată și realizată cu mai multe funcții spre deosebire de căștile de bicicletă.  

Cea mai bună cască pentru scuter

Dimensiuni

Probabil cea mai ușor de văzut diferență dintre căștile pentru biciclete și căștile pentru scuter este dimensiunea lor. Căștile pentru biciclete sunt menite să fie mai largi, cu o formă mai rotunjită, în timp ce căștile pentru scuter se așează mai aproape de cap și sunt, de asemenea, mai înguste.  

Această diferență de dimensiune se datorează faptului că ghidonul scuterelor sunt de obicei mai apropiate între ele în comparație cu cele ale bicicletelor, ceea ce înseamnă doar că există spațiu limitat pentru o cască mai largă sau mai mare. 

Ventilație

Ventilația este o altă diferență majoră între o cască de bicicletă și o cască de scuter. Căștile pentru scuter au, de obicei, mai multe orificii de aerisire în comparație cu căștile de bicicletă pentru a ajuta la menținerea răcoroasă a capului ciclistului atunci când merge. Este esențial în special pe vreme caldă pentru a evita supraîncălzirea.  

Vizor

Majoritatea căștilor de scuter de astăzi au de obicei o vizor încorporat pentru a se asigura că soarele nu ajunge pe fața și ochii conducătorului. 

Dar rețineți că nu toate căștile pentru scuter au o vizor și acesta este motivul pentru care unii călăreți se mulțumesc doar cu ochelari de protecție sau ochelari de soare. Pe de altă parte, căștile de biciclete de obicei nu vin cu o vizor, deși este obișnuit ca unele căști de biciclete de munte să aibă această caracteristică.  

Greutate

În cele din urmă, căștile pentru scuter sunt adesea mai ușoare în comparație cu căștile pentru biciclete, ceea ce le face mult mai confortabil de purtat chiar și pentru perioade mai lungi.  

Dar această diferență de greutate nu este semnificativă tot timpul, deoarece depinde încă de materialele specifice utilizate pentru construcția căștii.  

Nimeni nu te poate învinovăți dacă ești adesea confuz când vine vorba de o cască de scuter și o cască de bicicletă. Dar, la final, un singur lucru contează, și acesta este că ambele căști sunt menite să te protejeze și să te țină în siguranță în timpul plimbărilor, fie că este pe o bicicletă sau pe un scuter. 

Din aceeasi categorie: