Evită situațiile stânjenitoare în saune și la spa

22. 07. 2022
Share

Diferite saune și spa-uri termale din străinătate au toate instrucțiuni specifice pe care trebuie să le urmați în funcție de locație. Pentru a asigura confort și relaxare maximă și pentru a evita să te pui într-o situație jenantă, iată câteva sfaturi de reținut.

Veniți la timp

Saunele din Germania sunt conduse la fel ca trenurile. Un expert este responsabil să programeze totul și nu tolerează întreruperi și întârzieri. Un saunameister toarnă apă peste cărbuni, cunoscuți sub denumirea de aufgass, într-un program postat adesea la intrarea în spa.

Dacă sunteți în spa, nu trebuie să ratați niciodată sauna, dar niciodată! De ce? Citiți acest capitol pentru a afla de ce!

Este de așteptat ca vizitatorii săunei să sosească înainte de aufguss. Asigurați-vă că nu plecați sau nu ajungeți la jumătatea sesiunii decât dacă doriți ca saunameister să vă certați. 

Păstrați liniștea

Cea mai mare greșeală pe care o poți comite vreodată în saunele finlandeze și spa-urile termale este să faceți prea multă gălăgie. Este considerat apogeul nepoliticosului să vorbești prea tare și să discutăm subiecte controversate precum politica și religia. Doar subiectele legate de căldură și saună sunt singurele subiecte de discuție adecvate în aceste spații sacre. 

Beneficii saună | Reguli într-o saună

Fredonatul, cântatul, fluieratul, înjurăturile și trecerea gazelor ar trebui, de asemenea, evitate. Legenda locală spune că oamenii care încalcă astfel de reguli vor primi pedepse de la elful sauna numit saunatonttu în finlandeză. 

Nu udați prosopul și acoperiți-vă tatuajele

Tatuajele din Japonia sunt adesea legate de mafia japoneză. Acesta este motivul pentru care multe izvoare termale și băi publice necesită acoperirea lor. Alții chiar bară intrarea oaspeților cu tatuaje. În timp ce departamentul de turism al țării încearcă să o schimbe, nu fi surprins dacă îți oferă autocolante pentru a-ți acoperi tatuajele. 

Încă un lucru interesant despre băile japoneze este că nu ar trebui să lăsați prosopul să atingă apa sau să se ude. Localnicii preferă să le plieze deasupra capului și să le folosească pentru a-și șterge sprâncenele. De asemenea, este un mare refuz să lăsați părul să urce în apă. 

Nu stropiți

Saunele și băile termale din Ungaria sunt cunoscute în întreaga lume. Cu toate acestea, regulile pot varia în funcție de spa și sunt de obicei publicate numai în limba maghiară. 

Așadar, indiferent unde mergeți și indiferent de dimensiunea piscinei, luați în considerare faptul că aceste băi nu sunt piscine. Acestea nu sunt pentru stropire, ci doar pentru înmuiere. Costumele de baie sunt adesea necesare în băile mixte, în timp ce hamamurile pentru persoane de un singur sex ar putea fi doar nud. 

Spălați-vă pe tot corpul

În spa-urile islandeze, simpla clătire în costumul de baie nu va fi suficientă. Trebuie să vă dezbracați gol și să acordați o atenție sporită picioarelor, inghinelor, axilelor și capului. Dacă nu faci acest lucru, însoțitorul de serviciu s-ar putea să te trimită înapoi pentru a mai încerca.  

Spre deosebire de saunele și spa-urile termale din Finlanda, punctele fierbinți și piscinele termale din Islanda sunt departe de a fi spații sacre și liniștite, așa că nu vă așteptați să găsiți un loc liniștit și liniștit. Aceste locuri sunt populare în rândul localnicilor unde vorbesc și ajung la curent cu bârfe și știri. 

Cu toate acestea, a fi tare este încă inacceptabil. Poți vorbi despre orice și despre orice, dar fă-o încet. S-ar putea să vi se ceară să plecați dacă deveniți prea tare.  

Amintiți-vă aceste sfaturi și bucurați-vă de cele mai bune și mai relaxante în toate saunele și spa-urile termale, indiferent de locul în care vă aflați în lume! 

Din aceeasi categorie: