Machiajul de buze potrivit

12. 01. 2022
Share

Când vine vorba de machiajul buzelor, avem două opțiuni: să rămânem la un simplu ruj sau să o luăm razna cu primer, contururi, rujuri, glossuri, balsamuri de buze, creme de buze etc. De fapt, avem un aliat puternic și adesea ignorat pentru buze perfecte și bine definite. Nu vă vine nimic în minte? Vorbim despre creioanele de buze, bineînțeles.

La ce sunt bune creioanele de buze? 

Creioanele de buze sunt mult mai mult decât o modalitate de a-ți defini buzele. Acest instrument de machiaj puternic prelungește rezistența rujului, previne transferul rujului, crește volumul buzelor și multe altele.

Creioanele de buze Golden Rose
Creioanele de buze Trandafir de Aur – Miracle Pencil Contour Lips Brighten Ochi

Dar multe persoane nici măcar nu știu de unde să înceapă atunci când vine vorba de utilizarea creionului de buze și nici nu știu cât de util poate fi de fapt. Așa că vrem să-ți oferim cinci motive întemeiate pentru a adăuga unul în trusa ta de machiaj.

Creioane de buze pentru conturare  

Creioanele de buze sunt instrumentul perfect pentru a corecta acele mici imperfecțiuni pe care le avem cu toții și pentru a redefini buzele într-un mod impecabil. Alegerea celui potrivit este importantă. O linie prea închisă sau prea groasă va strica rapid efectul pe care îl urmărești.

Creioanele de buze
Creioane minunate pentru buze – Miracle Pencil Contour Lips Brighten Eye

Folosește un creion uscat și ascuțit, într-o nuanță cu o nuanță sau două mai închisă decât rujul tău, pentru a te ajuta la aplicare. Asigură-te că vârful creionului este bine hidratat sau umezește-l puțin pentru ca acesta să alunece ușor pe buze. Apoi, trasează o linie din centrul buzei superioare, arcul lui Cupidon, spre colțuri, urmând linia naturală a buzelor tale. Acum, aplicați pur și simplu rujul, de preferință, cu o pensulă de machiaj. Acest lucru te va ajuta să urmărești conturul gurii tale și să estompezi rujul cu creionul.

Pentru un aspect natural, evitați să apăsați prea tare pe creion. În schimb, conturează-ți ușor buzele cu mișcări mici.

Citiți și articolul intitulatCadouri personalizate de afaceri și de birou“.

Creioane de buze pentru buze mate

Creioanele de buze pot fi folosite pentru mai mult decât pentru conturarea buzelor. Sunt pigmenți ultraopac, uneori chiar mai opac decât rujurile mate. Așa că puteți alege să le aplicați pe toată buza. Doar treceți degetul pe buze pentru a distribui produsul și a uniformiza finisajul.

Cum se aplică creionul de buze pentru începători

Secretul pentru o gură mată frumoasă este reprezentat de buzele moi! Nu vrei să aplici creionul pe buzele crăpate. La fel ca în cazul rujului mat, pliurile pielii tind să scoată la iveală pielea moartă. Poți evita acest lucru exfoliându-ți buzele o dată sau de două ori pe săptămână și hidratându-le regulat cu un balsam.

Creioane de buze pentru a adăuga volum 

Creioanele de buze sunt niște aliați la îndemână pentru a-ți umple buzele. Nu trebuie decât să vă conturați buzele cu un creion de aceeași culoare cu rujul, accentuând contururile într-un mod ușor și natural, cu cel mult trei-patru milimetri. Este un truc simplu, dar foarte eficient.

Începeți cu buza inferioară înainte de a trece la buza superioară. Fiți foarte atenți la simetrie și urmăriți îndeaproape arcul lui Cupidon! Apoi, estompați ușor contururile pentru a vă asigura că linia pare naturală și treceți la umplerea interiorului liniei cu ruj. Dacă vrei să sporești efectul bombat, adaugă un strop de luciu de buze în centrul buzelor, peste ruj și ești gata! Pentru cele mai bune rezultate, aplică un strat subțire de fond de ten sau de corector pe buze înainte de a aplica culoarea.

Creioane de buze pentru a face rujul să reziste

Iată secretul artiștilor profesioniști în machiaj: pe lângă faptul că folosești creionul de buze pentru a netezii culoarea buzelor, îl poți folosi ca bază pentru a maximiza rezistența rujului tău. Consistența pudrată a creionului reține pigmenții și împiedică rujul să se topească în liniile fine și în colțurile gurii. Alege un creion de buze de aceeași culoare cu rujul tău și aplică-l în cruce pe toată buza înainte de a-ți aplica rujul.

Creioane de buze pentru a evita petele de ruj

Nu este nimic mai rău decât ca rujul să se estompeze în liniile fine din jurul gurii. Încă o dată, un creion de buze poate salva ziua. Datorită texturii sale, acesta acționează ca o barieră pentru rujul sau luciul de buze, împiedicându-l să se estompeze. Bineînțeles, dacă ai buzele bine hidratate, rujul tău va rezista mai mult timp, în timp ce aplicarea pudrei pe buze înainte de a te machia, te va ajuta să ții rujul la locul lui și să îl împiedici să alunece.

Ești deja în farmacie și îți cumperi creioane de buze?

Din aceeasi categorie: