Ai probleme cu direcția?

12. 10. 2023
Share

Suspensiile și sistemele de direcție ale mașinilor, SUV-urilor și camioanelor moderne îndeplinesc mai multe funcții, de la navigarea în diverse condiții de drum până la direcționarea vehiculului în direcția în care doriți să călătoriți. Direcția joacă un rol critic în acest proces.  

Dar la fel ca orice alte părți, aceste coloane nu durează o viață. Cum vei ști dacă al tău deja eșuează sau merge prost? Iată câteva semne la care trebuie să fii atent: 

Sunete de frecare si pocnete când mișcați volanul

Odată ce auziți sunete de frecare, pocnete, lovituri sau de scârțâit de fiecare dată când întoarceți volanul, este posibil ca aceste sunete să provină de la rulmenții coloanei de direcție sau de la angrenajele interne. Această problemă are loc adesea în timp, așa că este probabil să o auziți din când în când.

Reglarea volanului

Dar dacă problema apare tot timpul în timpul virării, este este indicat să mergeți la un mecanic mai devreme decât mai târziu, deoarece nu este niciodată sigur să conduceți dacă direcția vehiculului este deja deteriorată.  

Nu puteți regla volanul

Reglarea volanului este una dintre cele mai convenabile părți ale volanului, care le permite șoferilor să stabilească locația și unghiul roții pentru un confort mai bun sau o funcționare mai eficientă. Activarea funcției permite volanului să se miște liber, dar ar trebui să se blocheze în cele din urmă. Se asigură că volanul va fi solid în timpul conducerii și că se află la cel mai bun unghi și înălțime pentru tine . 

Servodirecția
Conducerea vehiculului este acum mai ușoară ca niciodată datorită servodirecției

Dar dacă volanul nu rămâne reglat, este un semn de avertizare că ceva nu este în regulă cu coloana în sine sau cu oricare dintre numeroasele componente din ea. Nu conduceți niciodată vehiculul, orice s-ar întâmpla, după ce descoperiți această problemă. Un volan deblocat poate reprezenta o situație potențial dăunătoare. Sunați imediat un mecanic pentru a verifica și a remedia problema pentru dvs.  

De asemenea, nu trece cu vederea articolul intitulat: Casca pentru scuter este la fel ca o cască de bicicletă?

Volanul nu revine automat la poziția de bază

Ori de câte ori conduceți un vehicul, volanul acestuia trebuie să revină automat la poziția de bază după ce efectuați un viraj. Este o caracteristică de siguranță introdusă odată cu servodirecția.  

Când volanul nu revine automat la mijloc atunci când eliberați volanul, cel mai probabil este rezultatul unui blocaj în coloana de direcție sau al unei trepte sparte în unitate. Oricare ar fi, această problemă necesită inspecție și atenție imediată din partea mecanicilor profesioniști.  

Volanul e greu de rotit

Componentele servodirecției de astăzi sunt menite să funcționeze constant și fără probleme. Dacă volanul se simte dur de fiecare dată când faceți o întoarcere sau există un anumit pop la întoarcerea volanului, problema se datorează adesea unei restricții în coloană. Mai multe garnituri și angrenaje sunt amplasate în interiorul coloanei, ceea ce ajută sistemul de direcție să funcționeze corect.  

Deoarece praful, murdăria și resturile pot pătrunde în coloană, obiectele pot cădea înăuntru, împiedicând angrenajele să funcționeze fără probleme. Odată ce observați această problemă, contactați un mecanic pentru a verifica coloana de direcție și a o remedia imediat.  

Din aceeasi categorie: