Ce să caute în hrana pentru câini

10. 01. 2022
Share

Dacă sunteți proprietarul unui câine, știți cât de importantă este o bună nutriție sub forma hranei potrivite pentru câini. Aceștia au nevoie de toate componentele energetice și de elementele de construcție care îi vor permite animalului dvs. de companie să crească, să se dezvolte la potențialul maxim și să rămână activ pentru tot restul vieții. 

Există o mulțime de moduri de a alege atunci când vine vorba de hrănirea câinelui dumneavoastră, cu sute de diete din care puteți alege. Mulți oameni optează adesea pentru hrana pentru câini conservată și uscată pentru costuri și comoditate. Dar, pentru acei stăpâni care sunt mai deschiși în ceea ce privește dieta cățeilor lor, există și alte alternative la hrana conservată și uscată pentru câini care ar putea oferi o nutriție mai bună pentru câini.

În continuare sunt prezentate componentele dietetice care reprezintă cerințele de bază pentru nutriția canină.

Carbohidrați 

Sistemul digestiv descompune carbohidrații și îi transformă în glucoză, care poate servi ca sursă de energie. Carbohidrații care vin sub formă de cereale integrale pot furniza fibre, minerale și fier și mulți alți nutrienți benefici. 

5 lucruri pe care fiecare proprietar de animale de companie ar trebui să le știe despre carbohidrați — Câini, hrană pentru câini și dogme

Grăsimi 

Grăsimile reprezintă cea mai concentrată sursă de energie din dieta canină. Acestea furnizează, de asemenea, toți acizii grași care sunt blocuri de construcție esențiale pentru substanțele cruciale și joacă un rol esențial pentru menținerea celulelor sănătoase și normale.

Hrana pentru caini - oua
Ouăle sunt perfect sigure ca hrană pentru câini

Minerale 

Mineralele sunt substanțe nutritive anorganice care reprezintă mai puțin de 1% din greutatea corporală a unui câine, dar sunt totuși importante pentru multe funcții vitale, inclusiv pentru sănătatea dinților, oase puternice și creștere. 

8 lucruri pe care trebuie să le știți despre mineralele pentru câini | Dr. Peter Dobias

Proteine 

Proteinele sunt acele molecule complexe care sunt alcătuite din aminoacizi, care sunt elementele de bază pentru creșterea, repararea și întreținerea celulelor. Când vine vorba de animalele de companie, cum ar fi câinii, printre principalele cereri de proteine se numără nevoia de a menține părul și blana care pot folosi până la 30% din aportul zilnic de proteine al unui câine. 

Vitamine 

Vitaminele sunt substanțe organice sau derivați sintetici ai acestora care sunt necesare pentru funcționarea normală a organismului. Acestea sunt, de asemenea, importante în transformarea caloriilor în energie, îmbunătățirea imunității, precum și în alte procese din organism. 

Cantitățile și combinațiile dintre toate aceste componente se bazează în totalitate pe greutatea, vârsta, stilul de viață și starea fizică sau medicală a câinelui. Acest lucru explică de ce există un tip diferit de hrană pentru câini pentru fiecare etapă de viață a puiului dumneavoastră de blană. 

Pot câinii să mănânce mâncare umană sau resturi de masă?

Multora dintre voi vă place cu siguranță să împărțiți cu cățelul dumneavoastră mâncarea preferată. Dacă doriți să adăugați hrană proaspătă integrală la dieta obișnuită a câinelui dumneavoastră, este recomandat să încercați să adăugați mai întâi câte un ingredient pe rând pentru a verifica dacă există intoleranțe sau digestibilitate. 

Legumele proaspăt gătite și proteinele sănătoase cu conținut scăzut de grăsimi adăugate la crochetele animalului dumneavoastră de companie pot fi un adaos foarte sănătos. Majoritatea câinilor pot tolera în general fasolea verde și broccoli fiert. Peștele, puiul, carnea de vită și carnea de porc slabă pot fi adăugate și ele în hrana animalului dumneavoastră de companie în cantități mici. 

Adăugarea altor surse de proteine este recomandată doar pentru câinii care nu au alergii. Hrana de masă ar trebui să reprezinte doar 10-15% din dieta câinelui, în timp ce hrana pentru câini ar trebui să reprezinte între 85% și 90%.

Din aceeasi categorie: